Miliarde de spectacole

Nu există o singură lume, perfectă, ordonată după anumite reguli. Există miliarde de lumi. Perspectiva fiecăruia, lumea care se ordonează după cum ne uităm la ea.

Există lumea cerşetorului de la colţul străzii pentru care viaţa înseamnă a supravieţui, precum şi lumea directorului de bancă ce se gândeşte la următoarea vacanţă exotică, pentru care viaţa are un preţ mare, iar el doreşte să o cumpere pe toată.

Există lumea aventurierului care a călătorit mult, s-a întâlnit cu alte civilizaţii, culturi, iar în mintea lui nu îşi mai găsesc locul generalizări, prejudecăţi, stereotipuri. Precum şi lumea visătorului, care se uită la poze cu alte ţări şi se întreabă cum ar fi să urce acei munţi, să se scalde în acele ape limpezi sau să vadă cu ochii lui mici părţi din istoria umanităţii, din creaţiile oamenilor.

Există lumea acelei femei stilate care păşeşte pe tocuri cu eleganţă, unduindu-şi şoldurile, pentru care viaţa e o scenă, precum şi lumea acelei fete care vrea să treacă neobservată, pentru care viaţa e un haos.

Sute, mii, de lumi, pentru sute, mii de oameni. Vedem, trăim, simţim, urâm, suferim şi suntem prinşi în acest univers ca un tablou gol, pe care îl pictează ochii noştri după cum  dictăm noi.

Suntem ca nişte fotografi cu camere diferite şi cu viziuni şi mai diferite.

Pentru mine? Lumea, aşa cum o văd eu?

Un haos, o contradicţie, o îngrămădire de oximoroane.  O ciocnire a tuturor perspectivelor atât de diferite, ale fiecăruia, ciocnire care uneori declanşează războaie, alteori creează acele poveşti de dragoste despre care se vorbeşte în romane. Dragostea care te salvează sau te distruge.

Anunțuri

4 gânduri despre „Miliarde de spectacole

  1. Ai perfectă dreptate! Frumos scris. Interesant este că lumile noastre se întretaie, se întrepătrund şi poate perspectiva noastră va fi similară cu a altuia, necunoscut, neîntâlnit, dar care vede lumea în felul nostru şi poate gândeşte la fel cu noi.

  2. Pingback: “Spitalul municipal” de Barbara Harrison « bibliodevafiliala3

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s