Dacă aş fi bărbat…

Dacă aş fi bărbat, mi-ar plăcea o femeie cu sânii nu foarte mari, dar cu o formă perfectă pentru ca, în garderoba ei, noţiunea de sutien să fie ceva inutil. Sâni jucăuşi, pe care să-i pot acoperi cu mâinile mele în întregime.

O femeie tristă, dar cu privirea încă sclipind de prea multe sentimente. Tristă nu din cauza unei iubiri trecute care a lăsat-o cu inima frântă, ci din cauza unei nostalgii ce şi-a găsit locul perfect în inima ei, după o iubire care nu va apărea niciodată. M-ar iubi din suflet, dar întotdeauna s-ar gândi la o fantasmă din mintea ei, nu acel prinţ pe cal alb, nu ar şti nimic despre el, poate că nici nu ar fi un el, ci doar iubirea în sine. Întotdeauna ar crede că e vorba de mai mult în iubire decât povestea noastră, dar în acele clipe s-ar strânge şi mai tare în mine în nopţile reci iar eu aş îmbrăţişa-o, răbdător.

O femeie proaspătă, cu chip de copil, acoperit rar de machiaj. Dar cu inima sălbatică. O femeie pentru care întreaga lume pare prea mică, prea banală, pentru a-i mulţumi visele şi sufletul din ea, uriaş, plin de viaţă, uneori disperat, dar întotdeauna aparte.

O femeie care să tacă când merge prin lume, şi nu zic asta pentru că aş fi misogin, ci pentru că ar gândi atât de mult, de repede, ar face atâtea conexiuni şi ar pricepe atât de bine lucrurile încât nu ar găsi rostul cuvintelor. Însă, mie mi-ar striga tot ce tace pentru lume şi as asculta-o fascinat.

O femeie ciudată, într-un anume fel. Să nu fie ca restul, să aibă ceva ce o diferenţiază.

O femeie care să aibă o rană în suflet, şi aceasta să o facă umilă dar şi mândră în acelaşi timp.

Aş iubi-o doar pe ea în milioane de feluri. Aş simţi când are nevoie de mângâieri tandre sau mai aspre, când are nevoie să deţină controlul. În serile când e liniştită sau puţin tristă, aş iubi-o încet, aş săruta-o pe gât, aş lăsa ca zorii zilei să ne prindă aşa, dezbrăcaţi şi transpiraţi. În serile când e agitată, aş lăsa-o pe ea să stea deasupra şi să îşi descarce toţi nervii. Iar în acele seri când observ o sclipire sălbatică în ochii ei, patul ar scârţâi mai tare decât în alte seri, iar părul ei ar fi mai ciufulit la final.

Dragostea mea nu ar trece prin stomac, nici mai jos de el, nici nu mi-ar invada mintea. Dragostea mea pentru ea ar fi în inima mea, fără motiv, fără să ştiu de ce, fără să vreau şi să aştept nimic, în ciuda tuturor defectelor ei.

Nu aş îngrădi-o, nu aş gândi că rolul ei e să stea închisă între patru pereţi. M-ar speria dacă ea ar gândi asta despre ea. Fără a fi o feministă, fără a urî bărbaţii, lumea întreagă e a ei, aşa cum e a tuturor oamenilor pentru a descoperi ce vor din ea.

Nu m-aş considera nici superiorul, nici sclavul ei. Ci cel mai bun prieten, coechipier.

Aş căuta-o şi aş găsi-o într-o zi de vară, zâmbind la norii negri de care toată lumea se ascunde. Cu un zâmbet care te înfioară, trist, disperat, inocent, aparte.

Şi aş iubi-o. Atât. Fără să consider că eu sau ea avem vreun rol de îndeplinit. Ca un idealist ce aş fi.

Şi nu, n-am muri de foame. Lumea întreagă ar fi a noastră, unindu-ne talentele.

Reclame

20 de gânduri despre „Dacă aş fi bărbat…

  1. Frumoasă descriere. Cred că oricare din bărbaţi ar putea fi invidioşi pentru cât de frumos ai vorbit despre o femeie. Mă gândesc că, poate undeva în subconştient, ţi-ar plăcea ca un bărbat să vadă asta în tine, să fie aşa cum descrii relaţia. Cred că fiecare din noi am dorit-o la un moment dat. Frumos scris, sensibil şi pasional. Felicitări!

  2. m-ai lasat fara cuvinte, chiar mi-a placut postul tau. wow…nu am cuvintele necesare sa explic dar mi-a placut foarte mult. poate stii vorba aia „m-a uns pe suflet” 😉

  3. Interesanta descrierea barbatului … cu toate ca as prefera cuvantul „martor” cuvantului „coechipier” …. caci textul mi-a lasat mai mult impresia de barbat pasiv, care admira doar; culege farame de feminitate de la femeia lui care totusi nu-i apartine in totalitate; o imparte cu lumea ei.
    Lipseste si paragraful non-egoist sper despre bere si meciuri 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.