Tipuri de like-uri

  1. Like-ul de invidie.

„Uite ce sâni mari are asta, iar eu trebuie să îmi cumpăr sutiene cu push-up”

„Ce suflet mare ai :*”

„Cum s-a ajuns ăsta, deşi nu îl duce capul deloc, iar eu trebuie să suport un şef idiot.”

Bravo, ţine-o tot aşa!

„Cum se pupă ăştia pe vârf de munte. Eu plâng în unele nopţi de singurătate şi încă nu am curajul să intru într-un sex-shop să rezolv singură problema.

Adorabili, iubiţi-vă mult!

„ Uite-o şi pe asta, se plimbă în Bora Bora, iar pentru mine noţiunea de călătorie implică un grătar ocazional la Mogoşoaia.”

„Have fuun, drăguţo”

„ A dracu, ce prăjituri apetisante a făcut, iar eu nu sunt în stare să fierb nici laptele cum trebuie.”

Yummy, vreau şi eu/păstrează şi mie.

Cu toţii am trecut prin asta. Să fim invidioşi pe ce postează unele persoane. Să ne băgăm unghia în gât sau să strâmbăm din nas când mai vedem unele postări de ale lor, dar să dăm like. Vrem să arătăm că nu ne afectează că viaţa e nedreaptă.

  1. Like-ul ritual de împerechere.

De ce să te mai chinui cu vorbe dulci? Îi dai like pe Facebook. Cu bărbaţii e mai simplu, dau like şi atât. Uneori lasă comentarii prin care se înţelege exact care e intenţia lor ( perpetuarea speciei umane). Femeile în schimb se angajează uneori în anumite comentarii prin care vor să arate că le pasă, că şi sufletul contează pentru ele, deşi vor tot acelaşi lucru.

Notă: Cuplurile nu sunt incluse în categoria asta. Când îi dai like persoanei iubite, nu o faci ca să îi intri în graţii şi să ai parte de acţiune. Ai parte de acţiune oricum. Chiar dacă în unele zile eşti mai ticălos sau mironosiţă

  1. Like-ul de milă

Vezi un amărat care are foarte puţine like-uri, poate chiar deloc, la o postare, şi îi dai tu, să îl faci să se simtă mai bine. Poate e gras. Poate e ciudat nu într-un mod la modă. Are coşuri. Viaţa lui nu e aşa interesantă ca a ta. Nu a ieşit din ţară deloc! Ţi se face milă şi apeşi like, şi te simţi o persoană mai bună. Nu oricine poate da un like din milă. Sufletul tău e salvat.

  1. Like-ul matern.

Dacă eşti mamă pe Facebook, dai like la tot ce postează copilul tău. Punct.

  1. Like-ul din „obligaţie”.

Dai like la prieteni, la oamenii care chiar contează pentru tine. Tot la orice postează. Ştiţi voi, diferenţa dintre „nu dau doi bani pe omenire” şi „ aş dona un rinichi pentru tine.” O linie care separă şapte miliarde de persoane de cinci, şase, privilegiaţi.

  1. Like-ul adicţie.

Unul dau like la orice. Punct. Nu te bucura de el. Nu există nicio implicare, niciun proces psihologic ( ca în cazul celorlalte like-uri). E dat mecanic.

  1. Like-ul aroganţă.

„ Uite ce interesantă e viaţa mea, hai să îţi dau şi ţie like, amărâtule!”.

  1. Like-ul simplu.

Există şi un like simplu, care înseamnă doar atât. Da, îmi place melodia asta, citatul postat de tine, cartea asta, ce peisaj ai surprins aici. Nimic mai mult.

Reclame

2 gânduri despre „Tipuri de like-uri

  1. Devine un joc pueril de strans aprecieri ca recompensa a faptului ca am stat cateva minutele sa postam o poza banala. In fond si la urma urmei, incepe a fi doar o obisnuinta sa dam like, un instinct primar al acestui secol de fapt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.