Pe drumuri de iubire

Te-aş iubi în Sahara, cu fiecare pas care arde, în ciuda arşiţei care ne-ar dezintegra celulele. Prin furtuni de nisip, miraje, şi sticla de apă împărţită cu grijă, cu tălpile care se afundă în nisip, mi-aş aminti că, fără să pârjolească totul, ceva din sufletul meu în legătură cu tine emană o căldură asemănătoare.

Te-aş iubi in Antarctica, dincolo de mâini îngheţate şi buze crăpate de frig, în ciuda gerului care ne-ar forţa trupul să dea tot ce e mai bun din el pentru a supravieţui. În marea de alb ca o forţă care anihilează orice urmă de viaţă, tremurând la marginea focului, mi-aş aminti că fără să-mi amorţească sufletul aşa cum frigul de acolo mi-ar amorţi trupul, ceva din mine în legătură cu tine îmi aduce aceeaşi linişte ca în infinitul ăsta de gheaţă.

Te-aş iubi în bocanci şi echipament de munte, cu fiecare pas şovăitor pe poteci de granit, cu fiecare căzătură, amintindu-mi că tot ceea ce simt e caracterizat de aceeaşi alteranţă deal-vale şi că nu are un scop final, un vârf unde ai putea ajunge şi spune: „Gata, de aici nu mai am nimic de descoperit”.

Te-aş iubi în costum de baie, la malul mării, cu fiecare clipă în care anxietatea m-ar face să cred că toţi de acolo îmi judecă imperfecţiunile trupului, până să îmi amintesc că nu îmi pasă, atâta timp cât tu le accepţi.

Dar cel mai bine te iubesc în camera ta, îmbrăcată în tricouri vechi de ale tale, unde putem doar să fim, abandonând măştile sociale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.