„Dar o dietă pentru suflet nu ai?”

„Vio, mai slăbeşti mult?

Nu, dar o dietă pentru suflet nu ai?”

                Uneori, aş vrea să găsesc o astfel de dietă, pentru că sufletul meu are prostul obicei de a ronţăi în miez de noapte gânduri anxioase, de a asimila tot felul de griji şi mai ales, vina de a „îi păsa” în vremurile astea când e la modă să nu îţi pese.

Nu contează că am ajuns să port iar pantalonii pe care îi purtam înainte să mă fi îngrăşat, dincolo de cuşca asta de carne, am sufletul la fel de durduliu. Se hrăneşte cu toate mizeriile pe care le mai aruncă unele persoane, nu are un filtru de „ Asta îmi face rău, nu e bine să consum” şi mai ales, nu ştie să zică „Nu” când mai este rugat ceva. Poate că primeşte rugăminţi sănătoase, dar mai sunt şi unele îmbibate în prea mult ulei. Şi uneori se trezeşte în miezul nopţii cu o criză de fiere.

Nu există pe nicăieri o dietă strictă, pentru suflet? „Pentru micul dejun, nu te mai gândi că azi ai să o dai în bară. La prânz, nu mai interpreta în mod personal anumite glume care sunt doar glume. Pentru cină, nu mai consuma amarul celorlalţi. Gustările între mese? Ce-ar fi să ronţăi nişte „Nu” la anumite cereri?”

Sufletele „grase”, ca ale mele, nu se bucură de sprijin, de încurajările din partea celorlalţi: „Toate sufletele sunt frumoase, nu îţi fie ruşine cu ceea ce eşti!” Pur şi simplu, le este ignorată tendinţa asta de a simţi, de a absorbi ca un burete orice primesc din exterior, de către cei care au un suflet atletic, cu un filtru puternic, şi care se gândesc că aşa e toată lumea.

Am uitat cum e să devorezi o ciocolată în cinci minute sau să îţi pătezi hainele de casă cu sosul de la nachos-ul cumpărat din Lidl, dar sufletul meu refuză să o lase mai moale cu înfulecatul ăsta a tot ceea ce observă în jurul lui. Şi nu cred că am ce să îi fac.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.