„Eşecuri” cu gust de vişine

visine_fotolia_65324426_subscription_xxl.jpg_c_ddsign_-_fotolia.com_ Poţi să îmi spui oricât că tot ceea ce contează este să atingi succesul. Poţi rosti acele discursuri motivaţionale, care doresc să convingă că suntem capabili de orice. Poţi să-mi vinzi ideea că fericirea e scopul suprem într-o lume speriată de altceva. Că are gustul unui smoothie perfect, oferind vitalitate. Şi că orice altceva are un gust alterat.

Dar, pentru mine, „eşecurile” au gust de vişine. Momentele astea dulci-acrişoare când nu ştim exact drumul pe care trebuie să o luăm, când suntem rătăciţi fără a fi pierduţi. Au gustul vieţii autentice, care nu poate fi caracterizată doar de ascensiune, care nu e doar fericire. E o veşnică alternanţă deal-vale, un amestec de trăiri, unele plăcute, altele nu.

Continuă să îţi aranjezi masa festivă, cu toate platourile pe care serveşti doar fericire şi doar succes, iar eu voi continua să mă uit fascinată la toţi oamenii cărora nu le e frică de puţină tristeţe, de câteva abateri de la drumul pavat cu pietre galbene către Palatul de Smarald. Care ştiu cât de multe poţi descoperi pe cărările lăturalnice.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.