Monolog în amurg

231030_499159350105651_339908148_nDraga mea, nu vreau să te vindec.  Nu vreau să îndepărtez întunericul din tine. Vreau doar să te ajut să realizezi câtă putere e în haosul nepotrivirilor din sufletul tău. Câtă frumuseţe stă ascunsă în tenebrele sale.

De fiecare dată când te văd fugind de demonii tăi, nu vreau să îi sfâşii în sute de bucăţi, cu tine speriată în urma mea. Vreau să te ajut să îi controlezi, să le fii stăpână. Să nu le mai permiţi să te facă să crezi că sufletul tău e defect, doar pentru că îi adăposteşte pe ei, ci să îi înveţi că prezenţa lor acolo nu e blestemul tău, ci doar o provocare.

Vreau să te fac să înţelegi câtă frumuseţe e în momentele în care indiferent de ceea ce se întâmplă în exterior, tu îţi simţi sufletul ca o rană deschisă. De ce ai vrea să o acoperi?

Vreau doar să te fac să înţelegi câtă dreptate a avut Blaga când a spus că raiul este luminat de flăcările iadului. De unde crezi că se nasc zâmbetele tale şi sclipirea pe care o ai uneori în ochi, dacă nu din momentele de disperare care te mai cuprind uneori?

N-ai de ce să fugi de întunericul din tine, crede-mă. Nu e vicios, nu e răzbunător, nu doreşte distrugere. E doar un copil retras care ar dori iubire dar tot ce vrea e să fie lăsat în pace.

Reclame

Un gând despre „Monolog în amurg

  1. Merci! Stiu lucrurile acestea, doar ca uneori, sti si tu cum e cand simti ca ai ajuns la capatul rabdarilor cu felul tau de a fi, ca apoi, foarte curand, sa te simti mai fericit decat crezi ca se pot simti ceilalti chiar si in momentele lor cele mai frumoase.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.