Cum am slăbit 16 kilograme fără să ţin dietă

b0d23764734b465b069c1e783add09cbMi-am propus, la începutul anului, să slăbesc. Nu am căutat pe Internet vreuna din sintamgele „dieta minune”, „dieta revoluţionară”, „dieta preferată de majoritatea vedetelor”, dar am făcut anumite schimbări în alimentaţie. Nici nu mi-am dat sufletul la sală, dar am făcut mişcare. Şi am învăţat, în procesul ăsta, că dacă începi o astfel de rezoluţie cu gândul că îţi impui anumite restricţii, că te pedepseşti, este mai greu să reuşeşti. Dar dacă consideri că lucrul ăsta e o provocare, un fel de joacă, o conversaţie între tine şi corpul tău de „ hai că vom reuşi noi”, totul va fi mult mai uşor.

Ce schimbări am adoptat?

Am început să beau apă. Înainte, de abia dacă beam două-trei pahare pe zi. Acum, încerc să beau aproape 2 litri.

Am încercat să mănânc trei mese pe zi, câte o porţie ( nu două feluri la aceeaşi masă). Dintre produsele pe care le-am consumat cât mai rar, aproape deloc, s-au numărat prăjelile, pâinea albă şi produsele de patiserie. În rest, în perioada respectivă, mâncam orice. Am încercat să nu mai combin atât de des carnea şi cartofii.

Am făcut mişcare, cam 20-30 de minute pe zi, vreo 5 zile pe săptămână. Ecuaţia e simplă: dacă vrei să slăbeşti, trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi. Nu m-am dus la sală, am descoperit cât de benefic e, mai ales pentru o persoană introvertită, urcatul şi coborâtul scărilor. Şi a fost o surpriză faptul că, în ciuda caracterului meu mai „boem” şi a totalei lipse de abilităţi sportive, a început să îmi placă să alerg. Acea epuizare fizică ce îţi goleşte mintea, senzaţia aia la final, când te opreşti, transpirat şi roşu în obraji…Acum, alerg mult mai rar, atunci când simt nevoia să îmi eliberez sufletul de tot ce mai adună prin el.

În privinţa gustărilor între mese, am renunţat cât de mult am putut la dulciuri, în acea perioadă. Acum, le consum cu moderaţie. Am încercat să le înlocuiesc cu fructe, legume, nuci…Am renunţat la dependenţa de a mânca o întreagă ciocolată în câteva minute, de ness-uri şi de pizza, singura mea slăbiciune în privinţa fast-food-ului. Acum, câte o felie, două, la nu ştiu câte zile, e ceva normal. Dar nu o pizza întreagă.

Poate că şi dietele au rostul lor. Poate că ar fi trebuit să consult vreun nutriţionist, să îmi spună cum e bine să amesteci alimentele şi ce combinaţii nu sunt indicate. Dar nu i-am impus nimic corpului meu, doar i-am spus că mi-ar plăcea să fiu iar cum eram înainte să mă îngraş, şi l-am lăsat pe el să mă surprindă.

Reclame

Un gând despre „Cum am slăbit 16 kilograme fără să ţin dietă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.