Când ştie că e frumoasă

Când ştie că e de ajuns să intre într-o încăpere şi, înainte de a demonstra orice, oamenii o vor privi insistent, când e conştientă de faptul că la această „loterie” a geneticii acâştigat lozul cel mare, va folosi asta ca pe o armă sau va fugi cât va putea de acest fapt.
Ea ştie, de fiecare dată când se priveşte în oglindă, că dincolo de orice stil ar adopta, dincolo de cum s-ar machia, frumuseţea ei a iscat atâtea războaie în trecut. Că frumuseţea ei e mai mult decât fluierături pe stradă, întorsul privirii şi invidia din partea celorlalte femei. Şi,lipsindu-i aceste insecurităţi legate de aspectul fizic, ar putea să considere că merită un loc pe un piedestal, doar datorită felului în care arată, că nu mai trebuie să demonstreze altceva atâta timp cât lumea va fi mereu fascinată, speriată uneori, de felul încare arată. Or ar putea simţi şi mai mult presiunea de a demonstra că e mai mult decât un chip frumos.
Lipsa insecurităţilor în legătură cu felul în care arată ar putea să o facă să fie vanitoasă, mândră, ori pur şi simplu un spirit liber. Lipsa asta e o binecuvântare şi totodată un blestem. Nu adoarme nopţile întrebându-se cum ar putea să mai compenseze faptul că natura nu a înzestrat-o cu frumuseţe, dar poate simţi uneori un gol. Nu ştie cum e să îţi doreşti să îti transformi chipul în altceva, să îţi doreşti mai mult în această privinţă. E ca o pictură perfectă într-o galerie de picturi mediocre. Nu naşte întrebări, naşte doar admiraţie.
Când ştie că Troia a fost distrusă din cauza ei, ar putea zâmbi, mândră şi rece, trecând prin viată născând tot felul de astfel de războaie prin prezenţa ei sau ar putea trăi strigând, prin tot ceea ce face, că de fapt vrea să le lupte, prin ceea ce este, nu prin cum arată.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.