Când nu bei…

Ocazional,  mă găsesc în această situaţie de a fi una dintre puţinele persoane ce nu a consumat deloc alcool într-un grup în care majoritatea, fără a se îmbăta neapărat, sunt mai euforici, mai dezinhibaţi, datorită băuturii.

Îmi simt atunci şi mai bine toţi „cârceii” pe care îi mai am un suflet şi mă uit cu coada ochiului la sticlele de vin sau tărie, gândindu-mă cum, cu doar câteva guri de băutură, pentru câteva ore nu i-aş mai simţi. Asta în timp ce mă feresc să fiu trasă  pe ringul de dans, încercând să conving cât de inconfortabil mă face să mă simt ideea de a mă afla acolo, de a-mi lăsa corpul liber. Şi stau, lucidă, cu paharul meu de apă, privind feţele lor, unele roşii, toate sclipind cumva, iar ceva din mine îmi spune că saltul dintre „pe marginea scenei” şi „ acolo, în mijloc”, ar putea fi doar un pahar de vin, doar câteva guri dintr-un cocktail extravagant, doar două-trei shot-uri de tequila…

Apoi, după o vreme, îmi amintesc de ce nu mă tentează deloc acel pahar de vin. Cât de mult îmi place controlul ăsta pe care îl am asupra propriei persoane. Cât de mult am ajuns să negociez cu cârceii din mine şi să accept că ei mă fac aşa cum sunt. Cum mi-am dat seama că faptul că în paharul meu e doar apă nu se datorează ideii de „oare ce ar crede lumea despre mine dacă m-aş da în spectacol”, ci mai degrabă de „ ce aş crede eu despre mine”.

Ştiu foarte bine că o versiune de-a mea ameţită de alcool, râzând şi dansând, nu aş fi eu. Şi prefer să investesc energie în alte lucruri, nu într-un astfel de spectacol. Nu îi critic pe cei care fac asta, dimpotrivă, admir spectacolul lor. Doar că am ajuns să nu mai simt incapacitatea mea de a-l juca şi eu ca pe un handicap, ci ca pe un simplu fapt.

Reclame

Un gând despre „Când nu bei…

  1. când nu bei… înghiți în sec! alcoolul prin definiție e un dezinhibator… de stare. eu unul am nevoie… pt. curaj 🙂 și… când spun ”am nevoie”, nu mă refer la cantitate… și nici la calitate… deseori o bere e îndeajuns 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.