Apologia unei surori mai mari

12189540_989831174443928_219739854106488394_nDraga mea, ai aproape 16 ani şi te-am urmărit, zilele astea, cu inima ca un ghem în care sunt înfipte ace, cum încerci să înţelegi tragedia de la Colectiv. Cum dai scroll pe Facebook, citind statusuri, articole, cum ne-ai spus „ Jumate din lista mea de prieteni are acum poză neagră la profil.” Ai aproape 16 ani şi gândul că ai fi putut fi acolo îmi îngheaţă sângele în vene.

Ai aproape 16 ani şi nu ştiu ce să îţi spun. E normal să crezi, din toată inima ta tânără, că lumea e a voastră. Că o ieşire în club ar trebui să însemne celebrarea vieţii, nu flăcări, nu moarte.

Ai aproape 16 ani şi simt nevoia să te strâng în braţe şi să cuprind cumva în îmbrăţişarea asta toţi adolescenţii de vârstă apropiată ţie şi să vă şoptesc „Scuze”…Scuze din partea tuturor celor care vă lovesc cu comentarii cum că aţi fi meritat asta datorita stilului muzical sau a Hallowenu-lui sau mai ştiu eu ce. Scuze din partea celor care ar fi putut împiedica această tragedie.

Iertaţi-ne, că aţi descoperit, în felul ăsta, caracterul finit al vieţii şi modul crud în care ni se mai înfăţişează, uneori.

Dar apologia asta nu poate readuce viaţa victimelor, nu poate schimba nimic. Vine doar din inima unei surori mai mari. Noi, cei care nu am fost acolo, nu am pierdut oameni dragi ori nu aşteptăm înfriguraţi pe coridoarele spitalelor, ne identificăm totuşi cu familiile victimelor prin statutul care cuprinde în numele său o mare parte din ceea ce suntem.

Iar eu, de vineri seara, simt cum statutul de „soră mai mare” mă doare. Pentru că o parte din mine înţelege suferinţa tuturor fraţilor şi surorilor victimelor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.