Când eşti un introvertit într-o familie de extravertiţi…

Când eşti un introvertit într-o familie în care predomină extravertiţi, e ca şi cum ai fi „oaia neagră” a grupului, nu datorită vreunui comportament rebel şi a dorinţei de a te da în spectacol, ci tocmai a încercărilor de a evita acest spectacol.

O mare parte din copilăria şi adolescenţa mea a fost caracterizată de încercările de a-mi convinge familia că nevoia mea de solitudine nu înseamnă depresie, iar tăcerea mea nu înseamnă nepăsare sau aroganţă. Încercări adeseori eşuate.

Când cei din jurul tău au tendinţa de a se manifesta constant într-un mod expansiv, uneori de-a dreptul zgomotos, de a-şi declara astfel afecţiunea sau arăta când sunt nervoşi, uneori te simţi straniu când tu stai acolo, fără a găsi cuvintele potrivite, fără a simţi nevoia de îmbrăţişări sau ţipete, ci doar căutând acea linişte care uneori îţi e refuzată.

E o adevărată provocare să îi convingi de iubirea ta pentru ei, o iubire pe care o simţi cu tot ceea ce eşti, dar care uneori pare ascunsă de nevoia ta de spaţiu doar al tău. Relaţia mea cu membrii familiei mele ar putea fi rezumată de rugămintea mea, tăcută, prin ceea ce sunt: „ Lăsaţi-mă să mă bucur de linişte, dar nu mă lăsaţi singură.”

Mama mea nu este deloc violentă, însă îmi amintesc un moment din copilărie, cred că aveam 7 sau 8 ani. Eram la ţară, la rudele noastre, şi ascultam muzică la televizor. Probabil Atomic. Mama mea mi-a spus: „ Hai, dansează!” , iar eu am răspuns că nu vreau. Nu ştiu de ce asta a enervat-o şi a început să dea în mine, nu foarte tare, şi să continue să strige să dansez.

Când eşti un introvertit într-o familie de extravertiţi, trebuie să îi faci să înţeleagă că doar pentru că nu dansezi prin viaţă, asta nu înseamnă că nu te bucuri de ea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.