De ce consider că nu pierd timpul când mă uit la seriale

In 40 de minute, poţi face lucruri mult mai productive decât să te uiţi la ultimele episoade din serialele pe care le urmăreşti. Să nu mai vorbesc  de timpul investit atunci când te apuci de un serial care a apărut de câţiva ani ori care deja s-a terminat! Însă, eu nu consider că sunt 40 de minute pe care le pierd fără niciun rost.

Motivul e simplu: în cele 40 de minute, e vorba despre oameni. Chiar şi în serialele cu tematică supranaturală, tot despre umanitate e vorba. Învăţ despre puterea de sacrificiu, legăturile de familie, iubire, ce îi motivează pe oameni cu adevărat, iertare sau răzbunare. Sunt caractere care nu există în realitate, dar ar putea fi oricare dintre noi.

Fiecare serial pe care îl urmăresc îmi mai dezvăluie câte ceva despre puroiul şi lumina din noi înşine. Despre cât de mult putem greşi vrând să facem bine ori cât de multe putem pierde din cauza mândriei. Despre cum ne schimbă iubirea şi cum alegem să răspundem în faţa suferinţei.

Sunt 40 de minute în care, dincolo de ceea ce se întâmplă în acele episoade, mai descopăr câte ceva despre arhetipurile în care ne încadrăm.

Reclame

2 gânduri despre „De ce consider că nu pierd timpul când mă uit la seriale

  1. Fiecare serial dezvaluie aracterul a mai multor oameni. De la scenaristul care a creat povestea, la regizorul care a adaptat-o la propria viziune, la actorii care dau viata personajelor. Cel mai iubit serial vizionat de mine este Dr. House.

  2. Da, așa este! 🙂 Pentru mine serialul cu Al Bundy, „Married with Children”, mi-a arătat o cu totul altă Americă, spre exemplu, față de ceea ce aveam în minte la acea dată!… :-S De asemenea, seriale precum „Seinfeld” sau „Friends” arată o gamă largă de comportamente umane, de interacțiuni sociale, și le vizionez și acum cu mare plăcere, deși au trecut mulți ani de când au fost filmate! 😉 Tiparele oamenilor rămân, în principiu, aceleași, însă am observat că percepția noastră față de ele se schimbă… Spre exemplu, atunci când am vizionat prima oară serialele amintite, nu prea le-am înțeles așa cum le înțeleg acum (mai ales că personajele din aceste seriale sunt acum de-o seamă cu mine), de aceea este bine ca unele seriale (zic eu de referință pentru studierea comportamentelor umane) să fie revăzute, din când în când… 😀 Ahh, și era să uit, un alt serial foarte îndrăgit de mine a fost „Cheers” și chiar am făcut o mică pasiune în copilărie pentru actrița principală din acel serial, Shelley Long, ce o interpreta pe Diane Chambers!… :)) Deci, serialele sunt foarte interesante, pentru că putem învăța din ele despre oameni, dar ne pot, de asemenea, influența și pe noi în egală măsură! 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.