Dar nu scriu despre el…

CBH6xddUgAAcszV„If a writer falls in love with you, you can never die”. Ai fi acolo, în ficţiunile lui.

Nu sunt scriitoare, dar scriu. Printre câteva speranţe, un pumn de aşteptări şi ceva dezamăgiri, mai aştern cuvinte pe hârtie. Dar el nu e în poveştile mele. În toate ficţiunile pe care aş putea să le scriu, caracterele masculine ar putea fi oricine. Ar putea fi tipul pe care îl vezi uneori că îşi plimbă câinele la 5 dimineaţa în parc. Sau băiatul timid dintr-un campus universitar, cu tenul palid, care îşi petrece timpul în bibliotecă şi despre care nimeni nu ştie că a inventat un robot. Un Don Juan în căutare de alte cuceriri de o noapte prin cine ştie ce baruri sau un iubit loial. Dar niciodată el. Poate că involuntar, în construirea personajului aş lăsa să scape nuanţe din zâmbetul lui, unele reacţii ale lui din anumite momente sau unele replici ar semăna cu ceea ce mi-a spus la un moment dat, dar nu ai să îl găseşti în ficţiunile mele.

Nu simt nevoia să îi transpun sufletul în cuvinte, nu simt nevoia să îl proiectez în ficţiune, pentru că realitatea e o realitate în care îi ştiu expresiile feţei atunci când mai judecă vreun stil vestimentar pe stradă, sânii mei îi cunosc mâinile, şi totuşi descopăr anumite lucruri despre el în cele mai banale sau neaşteptate momente. Nu apare în poveştile mele pentru că nu am frustări în legătură cu persoana lui, dorinţe neîmplinite. Frustările sunt uneori cea mai bună „muză”.

Era, cumva, în poveştile mele, atunci când în mine erau adunate atâtea de „ce-ar fi dacă”. Transformam asta în ficţiune ce ascundea teamă, dar şi dorinţă. Îl găseai prin poveştile mele când în sufletul meu nu era iubirea pentru el, ci dorinţa de el.

„If a writer falls in love with you, you can never die”. Dar eu nu scriu despre el, sunt prea ocupată să îl trăiesc.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.