După o vreme…(IV)

După o vreme, îţi dai seama că dragostea e atunci când mai mergi la Lidl cu el şi te „înnebuneşte” cu stilul lui de a se uita la absolut toate noutăţile expuse, în timp ce tu dai o tură repede prin magazin, şi apoi trebuie să îl aştepţi. Dar nu există vreun alt loc unde ai prefera să fii, decât alături de el.

După o vreme, îţi dai seama, în momentele oarecare ale vieţii, că dragostea e o alegere-atât. O alegere simplă, naturală, care se plimbă dezbrăcată între voi doi. Nu se îmbracă cu metafore şi epitete, nu se machiază cu hiperbole, aşa cum citeşti sau mai scrii tu despre ea.

Tu nu citeşti despre dragoste. Citeşti puţin din ceea ce a vrut să dezvăluie autorul respectiv despre modul lui de a vedea dragostea. Nu scrii despre dragoste, doar ţi-o imaginezi, doar o transpui în situaţii mai ieşite din comun, pentru că nimeni nu vrea să citească despre plimbări prin Lidl.

Dragostea din literatură e despre tragedii, fatalitate, soartă căreia nu i te poţi împotrivi, trădări, inimi frânte, inimi pline de speranţă, sacrificii, aşteptări. Dragostea pe care o trăieşti e ca un câine de care ai grijă, zi de zi, pentru că alegi asta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.