Când eşti doar „Bine…”

Când eşti doar „Bine”, lumea începe, treptat, să îşi imagineze că pentru tine nu există „a fi rău”. Că nu ai cum să pierzi unele nopţi întrebându-te ce e în neregulă cu tine, în viaţa ta, că nicio parte din tine nu ar simţi nevoia vreodată să piardă puţin controlul, să greşească.

Şi poate că asta e ce vrei. Să fii „bine”, în ochii lor. „Să nu ştie nimeni ce răni te dor”. Să ardă în tine atâta fericire şi atâta tristeţe, însă să nu permiţi vulcanului ăluia din tine să erupă. Să simulezi că eşti munte, când de fapt eşti un ocean în care se scaldă Loch-Nesii sutor de civilizaţii. Umerii tăi să pară că pot duce multe. Nu contează că inima ta e uneori zdrobită de toată greutatea care o adună în ea pentru că îşi refuză eliberarea de a o arunca asupra lumii, de a o urla, de a se „ da în spectacol.”

Când eşti doar „bine”, lumea nu o să ştie niciodată că de fapt, eşti dincolo de „a fi bine”. Că te scalzi în lumină şi încerci să bâjbâi prin întuneric, iar că fiecare moment al vieţii tale parcă tot ceea ce trăieşti aduce după sine o fericire frenetică, pe care încerci să o ascunzi sub acest „doar Bine”, dar şi o tristeţe care în zilele bune e domoală, ca o zi de octombrie în care încă poţi ieşi afară doar în hanorac, alteori aprigă.

Când eşti doar „Bine”, lumea va începe, treptat, să creadă, că nu e nimic acolo, sub acest „Bine”. Dar oamenii pe care îi laşi să vadă dincolo de asta ştiu că „acolo” ai îngrămădit lumină şi întuneric. Când eşti doar „Bine”, lumea o să fie convinsă că acolo nu e nimic sfânt, dar nici nimic putred, ci doar un gri linear, anost.

Când eşti doar „Bine”, lumea crede că sclipirea din ochii tăi e doar atât. „Bine”. Dacă ar şti felul în care dincolo de chipul tău, Dorothy şi Vrăjitoarea cea Rea se plimbă ţinându-se de mână pe cărarea de smarald, ar rămâne miraţi.

Reclame

Un gând despre „Când eşti doar „Bine…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.