„Iubitule, mai ieşim şi noi să alergăm?”

80d289f6b433e0298b67cd4d45a30a3cDacă cineva mi-ar fi spus, acum mai bine de un an, că, în prezent, să alerg cu el va deveni o activitate preferată, aş fi râs. I-aş fi povestit de cum, acum vreo doi ani şi ceva, când am ieşit pentru prima dată să alerg cu el, am plâns după trei minute, neînţelegându-i „regula” de a nu ne opri decât la finalul alergării. Cum m-am oprit pe o bancă şi am spus că asta nu e pentru mine şi cum, până în februarie anul trecut, am avut această convingere.

Însă, acum, în unele dimineţi leneşe de duminică, când mă trezesc, există unele momente în care aş prefera să mă încalţ în adidaşii vechi şi să ieşim să alergăm decât să îi simt pielea lipită de pielea mea.

Când alergăm, e linişte, şi nopţile bucureştene parcă nu mai sunt aşa apăsătoare. După primele minute, rămân în urmă, dar alerg în urma lui, şi uneori îmi arată pe unde să mai scurtez drumul ca să nu se îndepărteze prea tare pe mine. După cele 35-40 de minute pe care până acum nu am reuşit să le depăşesc, dacă el vrea să continue, îl aştept, tot pe o bancă. Dar nu plângând, cu decizia că asta nu e pentru mine, pentru că nu am primit gena sportivă la naştere. Ci cu obrajii roşii şi bustiera transpirată lipită de piele, într-o linişte perfectă a minţii.

Am ales să alerg, la început, doar pentru că am decis să slăbesc, dar acum, când mai ies să alerg, o fac pentru minte. O fac pentru că e o modalitate mai constructivă de a-mi potoli şuvoiul de gânduri decât alte modalităţi. Nu o fac pentru perfomanţă, nu mă antrenez pentru maratoane, ci doar îmi permit 35 de minute în care să îmi golesc mintea.

Iar când alerg alături de el, e un exerciţiu de încredere. Ştiu că e acolo, în faţa mea, ştiu că aleargă mai repede şi poate rezista mai mult, dar asta nu mă opreşte din a mă bucura de propria-mi tură.

Alergăm rar, în prezent, dar, de fiecare dată când alerg cu el, aproape că aud cum mintea îmi şopteşte „Mulţumesc”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.