Dacă lunile ar fi oameni: Aprilie

Aprilie trece prin viaţă având câte o glumă pentru orice. Cu părul lui deschis la culoare şi trupul atletic, ar părea doar un alt tip popular, dar e de ajuns  să petreci timp în preajma lui pentru a-ţi da seama că nu caută atenţie, nu îşi doreşte popularitate, ci doar priveşte viaţa ca pe un spectacol pe care e mai bine să nu îl iei prea în serios.

Ar fi putut face stand-up comedy, rosteşte glume în mod natural, însă este antrenor de baschet pentru categoria 6-12 ani. Se simte bine printre acei prichindei care îl privesc ca pe un supererou şi , deli adoptă uneori o atitudine severă, îi consideră un fel de proiect personal.

Ştie şi când trebuie să fie serios, iar în acele momente ar îngheţa cu privirea lui orice demonstraţie de optimism. Seriozitatea lui izvorăşte din luciditatea cu care analizează fiecare aspect al vieţii. Datorită rolului pe care şi l-a asumat, lumea, atunci când îl vede serios, are impresia că a păţit ceva grav. Nimeni nu ştie că asta e natura lui. Că ar dori uneori să vorbească despre artă şi filozofie. În fiecare zi, când iese din casă, face alegerea să agaţe undeva, într-o cutie imaginară, partea asta din el.

Nu a avut niciodată vreo relaţie serioasă, deşi îşi doreşte mult acest lucru. Poate pentru că s-a întâlnit cu iubitele lui de-o noapte prin tot felul de pub-uri sau localuri, iar constituţia lui şi glumele pe care le făcea le determinau să creadă că vrea doar o aventură de-o noapte. Plecau mereu înainte să se trezească. Cât ar fi vrut să şoptească: „Stai, lasă-mă să te descopăr, dincolo de trup…”Dar, în fiecare dimineaţă, acolo unde ar fi trebuit să strângă în braţe un trup cald, era doar un spaţiu golf.

Optimismul lui nu este unul naiv, ci unul izvorât din credinţa că Universul se autoreglează cumva. Glumele sale nu rănesc pe nimeni, sunt felul în care răspunde abisului care se holbează la el.

Aprilie este întruchiparea faptului că cele mai largi zâmbete ascund dincolo de ele multe altele.

Reclame

Un gând despre „Dacă lunile ar fi oameni: Aprilie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.