„Dar o dietă pentru suflet nu ai?” (II)

Există suflete atletice, zvelte. Cu carnea arsă de razele soarelui, alergând la tot felul de maratoane, sufletele astea nu adună în ele nimic din ce e în plus. Nu se chinuie cu analiza a sute de scenarii.  Nu se gândesc la „ce ar fi fost dacă” şi poate că nici la „ dar cum ar fi să”. Sunt ale acţiunii, ale momentului, ale liderilor, antrepenorilor. Ale oamenilor care, fără să îi calce neapărat pe ceilalţi în picioare, nu acceptă de la nimeni răutăţi.

Mai sunt şi suflete anorexice. Nişte umbre care, din diverse motive, nu pot aduna nimic. Suflete care poate odată au fost supraponderale de „prea mult” până ce era să îşi strice inima definitv de la atât prea mult. Sau poate care pur şi simplu nu vor să simtă.

Întâlneşti uneori suflete voluptoase, pline. Ai putea să te cuibăreşti la căldura lor. Multul lor nu e nesănătos, nu e mâncare de la fast food. Sunt prăjituri gătite în casă care îţi amintesc de copilărie. Le pasă, dar asta nu le chinuie. Asta e natura lor.

Şi mai sunt şi acele suflete grase din cauză că nu se pot abţine să nu înfulece gânduri în exces. Ori se trezesc la miezul nopţii şi mănâncă sentimente şi emoţii până ce li se face rău. Ele aspiră să ajungă ca acele suflete zvelte. Dincolo de stratul lor de grăsime format din toate analizele lucide a tot ceea ce se întâmplă în viaţa lor, ar putea fi vitalitate, sănătate, ar putea fi găuri anorexice sau ar putea fi voluptatea sănătoasă, caldă. Doar că niciodată nu au cum să ştie exact ce e dincolo de surpulsul ăla, atâta timp cât îl alimentează nostop.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.