Karma de la semafor

Cred, uneori, într-o Karma ce apare ca explozia unei stele. Ceva imens, colosal, Universul care reglează conturile şi este fan al hiperbolelor. Faci bine în mod constant, boom!, într-o zi se va întâmpla ceva magic. Faci rău din cruzime, vine o zi când pământul se va surpa cu tine.

Eu nu fac bine gândindu-mă la răsplata asta a Universului, fac „bine” pentru că nu ştiu altă cale. Pentru că nu sunt capabilă să fac rău, cel puţin nu intenţionat. Dar, sunt momente când mă mai gândesc la această Karma şi mă întreb unde este momentul meu de magie.

Însă, uneori observ cum această Karma se concretizează în lucruri minore, banale. Semaforul care se face verde exact atunci când trebuie să traversez pentru a prinde autobuzul, să nu întârzii. Gestul unei necunoscute care mă adăposteşte sub umbrela ei când, în ploaia torenţială, stau să aştept autubuzul doar într-un hanorac. „Ia, să nu răceşti”. Dar şi reciproca e valabilă. Indiferent de incapacitatea mea de a face rău, mici momente frustante, care echilibrează balanţa. Maşina care mă stropeşte, tot când aştept la semafor. Eticheta pe care am uitat să o tai de la o haină nouă şi care mă zgârie.

Poate că Universul doar se întâmplă, indiferent de intenţiile şi acţiunile noastre. Iar noi suntem, pur şi simplu, uneori în locul potrivit, la momentul potrivit, alteori în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit.

Reclame

Un gând despre „Karma de la semafor

  1. Un lucru cât de mărunt poate schimba o întreagă înlănţuire a întâmplărilor, doar că n-avem cum să anticipăm mereu toate astea. Spre exemplu, fiind neadăpostită când plouă, efectul e acela că vei răci. Mereu o mică răceală îţi tulbură concentrarea şi implicit planurile de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.