Alearga, transpira, iubeste

19fa4650cab619bd4c40e914f6449220  In unele dimineti cand e inca racoare, cam pe la ora 5 dimineata, ma trezesc, vreme de cateva secunde, si am un impuls de a ii spune: „Hai sa iesim sa alergam”. Dar, din pacate, nu sunt o persoana matinala, care sa functioneze la aceasta ora, asa ca adorm inapoi, pentru inca aproape doua ore. Alteori, in banalul vietii de zi cu zi, cand ne plimbam, sau suntem prin vreun magazin si aud vreo melodie anume ori vad vreun alt alergator, simt acelasi impuls de a ma imbraca in echipamentul de alergare si de a alerga cu el.

Alergatul asta impreuna ne-a intarit, cu siguranta, relatia. Motivatia initiala de a alerga a venit din interior, insa, fara el nu as fi reusit sa descopar ca asta poate deveni o pasiune. Mai ales, de la el am „invatat” sa nu ma opresc sa fac pauze atunci cand alerg. „Ce rost mai are sa te opresti, sa mergi cateva minute, apoi sa continui iar? Cand alergi, alergi constant. Apoi te opresti”. Inainte sa alergam, cand doar ne plimbam, mereu comenta asta cand vedeam alergatori care mergeau vreme de cateva minute, apoi alergau iar. Cand alerg singura, sunt mai agitata, rezist mai mult, dar parca lipeste ceva. Cand alerg cu el, nu stiu care e motivul de rezist mai putin, dar faptul ca e acolo, in departare, alergand mai repede, rezistand mai mult, e reconfortant. E un act de incredere. Stiu ca e acolo, la cateva sute de metri departare, si mai ales ca uneori mai face anumite bucle, atunci cand raman in urma, ca sa il pot prinde din urma. Alergam seara, cand e cumva liniste. Iar in noapte, stiu ca e acolo, in fata, si nu mai trebuie sa imi bat capul cu ce directie sa aleg.

Cand alerg singura, simt ca trebuie sa demonstrez lumii ceva. Nici eu nu stiu ce. Si mai ales cand vad alti alergatori, simt ca trebuie sa le demonstrez ca merit sa fiu numita una de a lor, dar ritmul meu incet ma face de rusine. Cand alerg cu el, nu mai simt presiunea asta. Lui nu trebuie sa ii demonstrez nimic.

La final, e mai rosu la fata ca mine. Mai transpirat. Cu un kilometru sau doi in plus alergati. Dincolo de extenuare, de abia astept sa o facem din nou.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.