Fără filtre

76da01d3cae7d1b50436da92f9ca4186 E uşor să fii acolo când totul e doar bucurie şi poţi posta poza pe Instragam cu un mic dejun savurat în doi în centrul Braşovului sau la o cafenea de pe Champs-Elysees, dar ce te faci când te loveşti de puţină dificultate? Când ţi se înfăţişează, uneori, într-un acces de nervi, pentru o nedreptate care i s-a întâmplat, iar tu îţi dai seama că dincolo de zâmbetul lui din ultimul selfie pe care l-ai postat, se ascund mii de alte de emoţii? Când mai are un mic episod de anxietate, iar tu trebuie să ai răbdare să se calmeze singură, şi îţi dai seama că asta nu o să apară niciodată în cronologia ei?

E uşor când călătorim cu el, e uşor când escaladăm munţi alături de ea, dar ce ne facem cu banalul vieţii de zi cu zi? Cu timpul pe care îl pierdem la cumpărături, în trafic, cu dimineţile banale, începute în bucătărie, nu la cafenele?

E aşa frumos când suntem invitaţi la nunţi şi suntem strălucitori, dar ce facem cu puţină mizerie? Când are febră 40 şi trebuie să îi ducem ceaiul la pat? Când suferă un accident şi trebuie să avem grijă de el/ea, până se recuperează? Când, efectiv, trebuie să te cureţi după sex?

E uşor să fim cupluri frumoase pe Facebook, dar ce facem când celălalt mai cochetează cu abisul sau mai se afundă puţin acolo? Ce facem când nouă ni se întâmplă asta? Cum ne armonizăm aceste căderi şi reveniri? Pentru că oricât de mult am putea privi împreună spre aceeaşi direcţie, spre acelaşi pisc, fiecare om are propriul lui abis.

Când mai dăm un hashtag cu #nofilter la o poză pe care o postăm cu celălalt, la asta ne referim? Că sărim acolo, în abisul lui, să îl ajutăm să se întoarcă, dacă de asta are nevoie, sau că îi respectăm nevoia de a rămâne puţin timp acolo, şi aşteptăm pe margine? Că, la rândul nostru, încercăm să înţelegem că nevoia de celălalt acolo nu înseamnă că am fi vulnerabili, slabi, aşa cum nici nevoia de a rămâne puţin timp acolo, singuri, nu ne face monştri emoţionali?

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.