„Poze taţii adevăraţi sunt taţi de băieţi”

d4addc7fc6e68c8010f6c63d7943eda9   Şi taţii de fete ce sunt? Bodyguarzi? Nişte figuri mai degrabă absente, undeva în ceaţă, în timp ce mamele sunt acelea care oferă fetelor răspunsurile la acele „De ce-uri” la care ei nu ar şti exact ce să răspundă? Cei care rămân undeva în umbră şi se transformă în „torţionari” când situaţia o cere, atunci când fata lui îl prezintă familiei pe iubitul ei?

Eu cred că şi taţii de fete sunt „taţi adevăraţi”. Ce poate fi mai real decât să vezi cum un bărbat puternic, serios, devine acoperişul lumii pentru fetiţa lui pe care o ţine pe umeri? Cum descoperă, cu fiecare zi şi cu fiecare etapă, că misiunea lui e să fie ferm fără a îngrădi şi totodată înţelegător? E doar realitate în felul în care învaţă, alături de fata lui, câtă putere există în poveşti inventive, cârlionţi uneori rebeli, care nu înseamnă automat lipsa tenacităţii şi a talentului sportiv? Sunt taţi adevăraţi şi aceia care se împiedică de păpuşi, şi cei care se duc să îşi ia fata de la antrenamentul de karate. Şi cei care ascultă poveşti despre sirene, unicorni şi prinţese, şi cei care sunt rugaţi să vină la concursul de înot.

Şi taţii de fete sunt adevăraţi prin felul în care trebuie să accepte că „prinţesa” lor creşte, şi caută răspunsuri în afară, în prietenii, în fiorii dragostei, acolo unde în copilărie le căuta doar la părinţii ei. Prin felul în care li se strânge inima atunci când, în situaţiile în care e rănită, prima oară aleargă în braţele mamei.

Aşa că poţi căuta poze cu taţi de băieţi, crezând că doar ei sunt „adevăraţi”. Ai să pierzi, în procesul ăsta, ocazia de a vedea cele mai fericite zâmbete pe chipul unor taţi de fete.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.