Spune-mi ce nu postezi pe Facebook, ca să îţi spun cine eşti…

Ţi-a dăruit un buchet de trandafiri, şi ai putea face o poză, postând că te simţi „iubită”, dar în loc de asta, îl săruţi scurt pe buze şi îi spui „Mulţumesc”? Dar, ocazional, mai postezi câte o poză cu voi doi din călătoriile pe care le mai faceţi. Vrei ca lumea să ştie că această relaţie este o parte importantă a vieţii tale, dar nu vrei să dezvălui momentele simple care o constituie.

A venit prima ninsoare şi ieşiţi la un pahar de vin fiert, iar felul în care zâmbeşte, cu fulgii căzându-i pe păr, îţi aminteşte cât de mult o iubeşti, şi postezi un selfie cu voi doi, mărturisind lumii că te simţi „binecuvântat”? Dar niciodată nu vei recunoaşte, pe reţelele de socializare, că au fost momente când acelaşi zâmbet te-a făcut să te simţi „neputincios”, „confuz”, poate chiar „nervos”.

Ai slăbit şi postezi informaţii despre noul tău stil de alimentaţie, ori poze cu tine în hainele noi, dar nu ai să postezi vergeturile de pe corpul tău, ca o aducere aminte că ai trecut printr-o luptă cu tine însuţi.

Arăţi lumii zâmbetul inocent al bebeluşului tău, dar doar cei apropiaţi poate că ştiu despre nopţile când mai adormi plângând alături de el, pentru că te simţi copleşit/ă.

Poate că postezi despre convingerile tale politice, despre felul în care reacţionezi la un eveniment care tocmai s-a întâmplat, dar niciodată nu vei posta despre temerile tale, ori despre ceea ce îţi face ochii să strălucească. Ori poate ai tendinţa de a dezvălui mici banalităţi din viaţa ta, chiar şi momente frustante, însă, dincolo de asta, de fapt nimeni nu ar putea spune că te cunoaşte, bazându-se pe aceste mici povestiri.

Vrei să cunoşti o persoană? Dă scroll pe profilul ei de Facebook, dar nu te uita la ce postează, uită-te la ce lipseşte. Putem juca aici orice rol, iar ceea ce refuzăm să jucăm ne caracterizează mai mult decât ceea ce performăm.

 

 

Reclame

Un gând despre „Spune-mi ce nu postezi pe Facebook, ca să îţi spun cine eşti…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.