Dragostea în vremea Facebook-ului (II)

Iubim cu ochii. În telefon. Analizând, comparând alte relaţiii cu relaţia noastră. Fiind puţin invidioşi pe acel cuplu care a postat o poză cu micul dejun servit pe terasa castelului Sant’Angelo, cu vedere la Vatican. Ne gândim ce frumos ar fi să postăm şi noi o cafea servită cu un croissant pe o terasă de pe Champs-Elysees şi ratăm, în momentul în care suntem cu ochii în telefon, strălucirea din privirea partenerului atunci când ia prima gură de cafea, servită în bucătărie. Sclipirea necesităţii de a mai continua o nouă zi.

Iubim cu urechile. Ciulite la bârfe şi poveşti despre alte cupluri, alte persoane, despre ce a mai făcut X, cât s-a mai îngrăşat sau slăbit Y, pe unde se mai plimbă Z. Întrebăm, absent, pe cel de lângă noi: „Ce ai mai făcut azi?”, dornici de fapt să auzim ce a mai făcut restul lumii.

Iubim cu buzele. Aranjate într-un zâmbet anost de „Suntem fericiţi”. Şoptind în urechea celuilalt pseudo-întrebări, uitând să mai întrebăm: „ Ţie ce îţi face sufletul să vibreze? Orice ar fi, hai să facem asta mai des, hai să integrăm asta în banalul vieţii de zi cu zi!”

Iubim cu mintea. Având constant pe vârful degetului cu care dăm scroll pe telefon sute de alte posibilităţi. Posibilităţi pe care nu le vom alege, dar care stau acolo, făcându-ne să ne întrebăm, practic: „Ce-ar fi dacă…?”

Ne simţim „iubiţi” în statusul pe care îl postăm, dar iubirea ne simte tot mai greu, sub toate straturile cu care ne mai acoperim inima, uitând, în unele zile, să mai iubim şi cu ea.

Reclame

Un gând despre „Dragostea în vremea Facebook-ului (II)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.