Dragă fată „ciudată”…(II)

Te-ar fi ars pe rug, în Evul Mediu. Te-ar fi pedepsit pentru că erai altfel. Acum, tu „arzi” lumea prin felul în care se sperie de felul autentic în care îţi manifeşti Sinele. Acum, ei nu mai pot să te târască până în Piaţa Publică şi să transforme în spectacol pentru mulţime demonstraţia faptului că neconformarea înseamnă moarte. Pot doar să te arate cu degetul şi să şoptească, în urma ta, tot felul de aberaţii.

Tu, de fapt, eşti ciudată prin faptul că eşti cât se poate de simplă. Simplă prin felul în care ştii cum să fii, într-o lume dominată de a părea. Îţi ştii calea, ştii ce îţi face sufletul să vibreze, şi trăieşti în conformitate cu asta. Şi mai ales, nu eşti speriată de întunericul din tine. Nu cauţi să întorci privirea abisului, căutând distrageri, amuzament, confort, dar nici nu rămâi afundată în el. Tu doar alergi, pe drumul tău, care uneori mai are şi câteva denivelări, câteva prăpastii.

Lumea întreagă poate să îţi strige: „Asta trebuie să faci pentru a fi mulţumită, fericită, dar mai ales pentru că aşa se cuvine!” Iar tu le şopteşti: „De fapt, sufletul meu îmi spune să fac asta…”

Dragă fată „ciudată”, îmi place când te găsesc prin paginile vreunei cărţi ce portretizează vreun arhetip de al tău. Ador să te creionez eu, în cuvinte. Dar mai ales, ador să te observ,  în realitate, pe scena asta, un chip ce şochează prin lipsa măştii, printre atâtea feţe ce preferă să îşi ascundă sinele.

Puterea ta stă tocmai în lipsa măştii. Călcâiul tău al lui Ahile, tot ce face vulnerabilă, e tot această lipsă. Dincolo de momentele în care mai cazi şi de acelea în care eşti pe vârfuri de munte, mai prinzi uneori torţele pe care le mai aruncă lumea spre tine, convinsă că ar trebui să fii arsă pe rug chiar şi acum, şi le foloseşti mai departe pentru a lumina calea altora.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.