„Cum aflu dacă iubitului meu îi place de prietena mea?”

Nu urmări neapărat like-urile pe care i le-ar da, ci felul în care, atunci când tot dă scroll, ochii lui se opresc o fracţiune de secundă mai mult atunci când în news-feed apare vreo postare de a ei. Ochi care se întreabă, într-un fel, care e povestea din spatele acelei postări. Stând în culise cu tine, în sinea lui ar vrea să fie mai mult decât un simplu spectator la piesa ei.

Poate că nu vei fi tu cea care se va simţi în plus atunci când mai ieşiti împreună toţi trei. Poate că, ruşinat de gândurile sale, te va trage şi mai aproape de el. Dar, din când în când, îi va arunca priviri lungi, atunci când e convins că nu eşti atentă. Îi va asculta poveştile cu o fascinaţie greu uneori de ascuns sub o falsă indiferenţă, în timp ce cuvintele tale vor atrage doar ridicări din umeri, doar mormăieli. Pentru că poveştile ei înseamnă exotism, necunoscut, sute de „ce-ar fi dacă”, pe când poveştile tale sunt doar cotidianul pe care îl experimentează alături de tine. Pentru că ea e ca un shot de whiskey pentru un alcoolic treaz de un an în timp ce tu te-ai transformat în paharul de apă pe care îl bea în fiecare dimineaţă.

Când iubitului tău îi place de prietena ta, poate că nu îi place neapărat de ea, ci de ceea ce reprezintă. Un mister cumva accesibil prin felul în care ştie, de la tine, istoria prietenei dintre voi două. Între felul în care o percepe din cuvintele tale sau din observarea interacţiunii dintre voi două şi felul în care ajunge, treptat, să fie atras de ea, e o anumită discrepanţă. Nu o priveşte prin ochii tăi, ca pe un fel de soră de a ta, cea căreia îi spui totul, ci ca pe o alternativă. Poate că nu se uită, pe ascuns, doar la decolteul ei, ci şi la chipul ei care nu s-ar strâmba atunci când i-ar povesti cum a fost la muncă, aşa cum te mai strâmbi tu uneori. Cel puţin, nu la început.

Dacă bănuieşti că iubitului tău îi place de prietena ta, nu te aştepta neapărat să descoperi asta citind conversaţii dintre ei pe Facebook sau Whatsspap. Uneori, ele pot să nici nu existe. Uită-te la felul în care, seară de seară, adoarme alături de tine cu privirea uneori pustie, privire care se aprinde într-un mod straniu atunci când se mai întâmplă să ieşiţi toţi trei.

 

Reclame

Un gând despre „„Cum aflu dacă iubitului meu îi place de prietena mea?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.