Scrisori către Alex ( I)

1477b9b10f5ab0d15cc7ecb39bc6c624   Draga mea,

În timp ce mai faci, uneori, mici acrobaţii în burta mea ( mai greu ca lunile trecute, când aveai mai mult spaţiu), pregătită în curând să te naşti, mă gândesc uneori la cât de conştientă am fost de fiecare lovitură de a ta. Cât de surprinsă, terifiată şi fascinată totodată. Vezi tu, vei „lovi” în continuare, în propriul tău ritm, exprimându-ţi sinele într-o lume care nu va fi nici surprinsă, nici terifiată, nici fascinată de asta. Care, în zilele ei bune, va ridica din umeri în semn de „Ei, şi?”, şi în zilele mai puţin bune va încerca să îţi spună că ritmul loviturilor tale nu este cel potrivit. Lumea asta nu va tresări, involuntar, la „loviturile” tale, cum am făcut eu. Nu o să te mângâie, încercând să te distingă dincolo de ele. Nu o să simtă, uneori, loviturile astea în coaste. Tu să continui să „loveşti” în propriul tău ritm. Dincolo de cei care vor striga că e prea rapid, prea lent, prea domol sau prea sălbatic, ai să găseşti persoane al căror ritm va armoniza cu al tău…Cel puţin, aşa sper..

Învaţă-mă să nu îţi fiu ancoră, ci arcuşul care împinge săgeata spre cer. Dacă vreodată voi încerca să transfer asupra ta dorinţele mele ratate ( şi probabil, voi „păcătui” şi eu uneori), opreşte-mă. Pentru că nu îmi vei aparţine mie, nu îi vei aparţine tatălui tău, ori, peste ani buni de acum încolo, celui care îţi va pune o verighetă pe deget. Îţi vei aparţine ţie, în primul rând.

Draga mea, am să fiu alături de tine, dar tu vei fi propriul tău proiect. Şi asta ne va speria, de multe ori, probabil, pe amândouă. Dar o să ne descurcăm.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s